Valstī Iedzīvotājiem

Valsts policija informē, ka 2024. gada sākumā stājās spēkā vairākas jaunas prasības elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem, kā arī prasības saistībā ar transportlīdzekļu reģistrāciju. 

Piedalīties ceļu satiksmē ar elektroskrejriteni personai vecumā no 14 gadiem atļauts, ja tai ir velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Tātad līdz 14 gadiem ar elektroskrejriteni piedalīties satiksmē ir aizliegts! Pie tam, Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka nepilngadīgam elektroskrejriteņa vadītājam jābūt līdzi vadītāja apliecībai vai personu apliecinošam dokumentam. Jauna prasība ir aizsargķiveres izmantošana, kas obligāta nepilngadīgiem elektroskrejriteņa vadītājiem vecumā no 14 līdz 17 gadiem.

Ceļu satiksmes likumā ir spēkā jauna prasība par elektroskrejriteņu reģistrāciju, kas nosaka, ka ceļu satiksmē atļauts piedalīties tikai ar Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētiem elektroskrejriteņiem, kuriem pie to konstrukcijas pielīmēta viena valsts reģistrācijas uzlīme. Pārejas noteikumi nosaka, ka šo reģistrāciju jāveic līdz 2024. gada 31. martam.

Informāciju sagatavoja

VP Latgales reģiona pārvaldes
Ziemeļlatgales iecirkņa
Prevencijas grupas
vecākā inspektore
Ilona Makejeva